West Coast Hockey Academy på besøk

Peter Lorentzen, tidligere landslagspiller, nå trener i WCHA kom på besøk til Sandefjord. På vei gjennom fylket stoppet han innom ishallene og kjørte mini-skills-camp.

West Coast Hockey Academy vokser, og gjengen fra Stavanger (Nærbø) tilbyr hockeycamper over hele landet. WCHA som det ofte kalles er en non-profit organisasjon som har som mål å løfte unge hockeyspillere til elitenivå. Dette gjøres gjennom ekstra treninger både morgen og kveld, samt mange flotte camper som alle interesserte kan melde seg på. WCHA har nå over 750 medlemmer, og vokser stadig.

Norsk, svensk og amerikansk liga 

Peter har spilt i mange klubber opp gjennom årene. Født og oppvokst i Halden, spilte for Comet, og etter det Stjernen, Tri City Americans (WHL), Järfälla HC, Uppsala Hockey, Rögle BK og sist, men ikke minst Stavanger Oilers. Forwarden har etter han la karrieren på hylla bidratt til at WCHA holder et høyt nivå på sine skills camper. Opplegget var opprinnelig basert på JRM fra Sverige, og mange av øvelsene som opprinnelig kom derfra brukes over hele verden i dag. WCHA og Peter har jobbet videre og utvikler sine egne treningsopplegg som de ønsker å nå ut med til klubber rundt om i landet😃 

Det jobbes med detaljer både i kølleteknikk, puckføring, skudd og spilleforståelse sammen med selvfølgelig et sterkt fokus på skøyteteknikk.

Peter Lorentzen

Skills camp

Begrepet skills camp kommer fra at man skal utvikle egne skøyteferdigheter, såkalte skills. Øvelsene er varierte og tvinger spillerne til å bruke alle delene av skøytestålet, samtidig som de roterer og øver på vektoverføring. Hele kroppen tas i bruk i øvelsene og mestringsfølelsen er stor når barna klarer å utføre krappe svinger, og vendinger i høy fart.

Linnea, Henrik, Ebbe og Lucas
Linnea Tenvik, Henrik Tenvik, Ebbe Kokvold og Lucas Gade var på skills camp i ishallen

 

Henrik, Linnea, Ebbe og Lucas er noen av barna som var på skills camp i Sandefjord i dag. Sammen med 30-40 andre barn i lik alder fikk de en og en halv time med tett oppfølging og mange nye øvelser som kommer godt med på treninger fremover.

Øvelsene var moro, og spesielt gøy var det når man mestret det.

Linnea Tenvik Larsen, U13

  • En blanding av spillere fra både u11 og u13 fulgte godt med på instruksjoner fra treneren
  • U16 i aksjon
  • U16s nye trener Peter Lönn og WCHAs peter Lorentzen
  • Alle samles rundt Peter når han forklarer øvelsene

Publisert

Aktuelt