Tidenes beste tap

Sandefjord Penguins U13 tok turen til tigerstaden og besøkte Hasle-Løren på lørdag,  

U13-laget har møtt Hasle-Løren tidligere, og resultatet sist ble vel tosifret-0 i motstanderlagets favør. U13 hadde en tøff start på serien og etter de 3 første kampene var det vanskelig å finne motivasjon til å fortsette. Likevel så fortsatte gjengen å stille på kamp og selv om det ofte ble over 20 mål til motstanderen, så kjempet de helt til slutten, hver gang!

When the going gets tough, the tough gets going

Motivasjonen dalte tidvis hos enkelte og det var vanskelig å holde hodet oppe. Laget fikk god hjelp fra noen spillere på laget under, men selv med friske bein og tre rekker, så det mørkt ut. Det ble derfor bedt inn til foreldremøte i førjulstida, og diskusjon om hvorvidt laget skulle fortsette i serien eller ikke. Alle var skjønt enige om at det å spille kamp er noe av det gøyeste, og aller morsomt er det når det er jevnt. I serien vår er det dog flest oslo-lag og Lillehammer. Sistnevnte ble en hot potato, og spørsmålet om det var verdt å reise så langt for å spille kamp stilte seg. 

I Skiens fritidspark og øver på brems og bakoverskøyting

Mini-camp og økt fokus på skøytegåing

Under foreldremøte det ble det stilt spørsmål om hva man konkret kan gjøre for å utjevne forskjellene, og økt fokus på skøyteferdigheter ble temaet. Ingrid fra U16 ble spurt, og hun stilte villig opp for å kjøre skills-treninger én gang i uka. I tillegg tok Christer (pappaen til Max) super-initiativ og stilte i stand en mini-camp i Skien Ishall sammen med spillere fra Skien Ishockeyklubb U12. Barna fikk flere timer istid på en og samme dag, og Ingrid brukte de 2-3 første timene på skøyteøvelser med fokus på alle de ulike delene av skøytene. Etter matpausen ble det treningskamp. Campen ble en suksess, og det hele avsluttet med en tur i badeland. Perfekt slutt på sesongen for 2023 rett før julestrida kicka inn.

Lucas Gade i aksjon, bakover på isen
Christer i mål
Max i aksjon, bakover på isen
Ebbe i aksjon, bakover på isen
Sandefjord Penguins på kamp i Kristins hall i Lillehammer
U13 på kamp i Kristins hall i Lillehammer

 

Lillehammer dobbeltkamp

Rett over nyttår ble det knapt tid til et par treninger før gjengen skulle gjeste OL-byen og spille kamp både lørdag og søndag, mot LIllehammer Hvit og Lillehammer Sort. Da lørdagskampen dro igang var det flere som kanskje kjente at skøytegåingen hadde gitt resultater og de nå hang mye mer med i spillet. Det ble en mye jevnere kamp, og de aller fleste hadde også en 4-5 timers lang biltur i beina. Selv om resultatet gikk i favør Lillehammer, så merket alle at dette var et lag som vi matchet, og kanskje til og med kunne slått på en god dag. Det skapte derfor litt forventning til dagen etter, hvor de møtte er litt røffere Lillehammer-lag. Kampen endte 8-3, men U13-laget dro fra Lillehammer med følelsen av seier ettersom de hadde holdt 0´n i en hel omgang.

Det var vi som vant... var det ikke?

-Hasle/Løren-supporter

Hasle-Løren - tidenes kuleste tap

Så var det igjen tid for Oslo-besøk og med resultatet fra sist møte i minnet, så tenkte vel alle at det skulle bli tøft. U13 overrasket derfor seg selv og publikum da de hang med og vel så det i møte med Hasle-Løren. Det var så jevnt og Sandefjord hadde spillet i store deler av førsteomgang. Det ble skapt mange sjanser foran mål, og både samspill og intensitet var høy! Publikum heiet, og selv om Hasle-Løren gikk opp i ledelsen ved flere anledninger så fikk Sandefjord inn både en og to reduseringer. Den siste kom da det stod 18 sekunder igjen på klokka, og kampen endte 3-2 til hjemmelaget. Det som skjedde etter det, var nok ikke hjemmelaget forberedt på. Publikum ropte for full hals "Sandefjord, Sandefjord" og laget feiret som om de hadde vunnet kampen! Stemningen var euforisk, og spillerne var så fornøyde med egen innsats at det ble spilt "We are the champions" i garderoben.


Publisert

Aktuelt