Tilde på regionslaget

Jada! Tilde kom med på regionslaget!

Vi gratulerer Tilde som ble tatt ut til regionslaget for Region Viken Vest (RVV) sitt jentelag. Tilde spiller for både Sandefjord U13, og JU16 i Tønsberg Vikings.

Sandefjord har ikke hatt en spiller på regionslaget siden 1980-tallet, og det er første gangen noen sinne at vi har hatt en jente fra klubben med! Det synes vi er superstas, og har derfor hørt litt med Tilde om hva hun selv synes.

Det er stas å bli tatt ut

-Tilde Oppøien

Regionsturnering og forbundscup neste!

Utover våren blir det trent med nye lagkamerater i tillegg til begge lagene hun allerede spiller på. Regionsturnering og forbundscupen av stabelen i April. Forbundscup er først ut, og det blir ofte omtalt som "Junior NM" blandt de mest ivrige foreldrene. Uka etter er det regionsturnering, så April blir en hockeyfylt måned!

Med røtter fra Sverige

Tildes mor Therese kommer opprinnelig fra Östervåla i Uppsala, Sverige, og er nesten oppvokst i ishall. Tildes morfar drifter byens ishockeyhall, og hockey ligger i blodet til familien. Alle er hockeyinteressert, broren Max er keeper, og både mamma Therese og pappa Tonny bidrar med alt mulig fra hockeyskole til snekring på dugnad. 

Tilde i Tønsbergdrakt
Girl in red

 

Girl Power!

Ting skjer på jentefronten i Hockey, noe Tilde er veldig glad for. Hun synes det er flott at jenter også kan delta i en sport som tidligere har blitt beskrevet som både matcho og brutal. For hockey er så mye me r- Det er teknikk, lynrask reaksjon, presisjon, taktikk, strategi og aktivitet i høyt tempo. Hun skulle gjerne ønske at det var flere jenter som ville prøve sporten, og oppfordrer alle som vil prøve til å delta på hockeyskolen i Bugården Ishall (Ps. er du heldig så kanskje du får akkurat Tilde som instruktør).

Kom igjen jenter, hockey er ikke bare for gutter!

Tilde spiller Forbundscup med JU16 Tønsberg, i tillegg til å spille regionsturnering med regionslaget.  Tønsberg sitt JU16-lag møtte også nylig Ullensaker i Global Girls Game som det internasjonale ishockeyforbundet arrangerer hvert år.  Global Girls Game er et internasjonalt event som setter fokus på jentehockey ved at det spilles hockeykamper verden rundt - på samme tid.

Tønsberg ble heldige vinnere i trekningen og arrangementet ble spilt i Tønsberg ishall 17. februar. Kampene er delt inn i lag - hvit mot blå. Til slutt samles alle poengsummene fra alle kampene på hvert lag til et samlet felles resultat.

Photoshoot på isen ifbm JU16
Klar for drop!
Tilde i regionslagsdrakt
Tilde i regionslagsdrakt

 

Fakta om Tilde Oppøien

14 år, opprinnelig fra Våle i Tønsberg. Flyttet til Sandefjord i fjor, men har spilt hockey her i flere år allerede.

Spiller Center/Forward for både U13 Sandefjord og JU16 Tønsberg.

 


Publisert

Aktuelt