Kampforberedelser

Are you ready to rumble?!

Det er litt som skal planlegges og utføres, både før og under en hockeykamp. Heldigvis har noen tråkket opp løypa før deg, og her finner du noen gode tips og råd for hvordan du best kan planlegge og gjennomføre en seriekamp. Går du med tanker om å kanskje arrangere en cup? Ta en titt på våre tips og tricks for cup-arrangering.

Forberedelser

I godt tid før kampdagen er det lurt å ha disse ressurpersonene tilgjenglig:

  • Dommere (1 hoveddommer, 2 linjedommere)
  • Kioskpersonale (2 stk)
  • Sekretariat (2 stk - speaker og tidtager)
  •  

Dette er lurt å ha klart 1-2 timer før kampstart.

Reservere garderober: Husk å holde av garderober på selve kampdagen. Det er ofte åpen hall før kampstart, og det er lurt å henge lapp på hjemme- og bortgarderober 2 timer før kampstart (vanlig oppmøte er 1 time før kampstart).

Handle inn frukt til begge lag: Det er vanlig at hjemmelaget serverer bortelaget frukt, samt kaffe til støtteapparatet.

Sjekk lyd: Av og til hender det at lydinnstillingene er endret, så det er alltid lurt å prøve både mikrofon og miksepult før kampstart. Miksepulten er låst inne i sekretariatet, mikrofon og øvrig lydinnstillinger er i kiosken.

Promotion: I kiosken finnes det 4 stk beachflagg, og skulle behovet være der har vi vanlige flagg på arrangementsrommet. Sett 2 stk beachflagg ute foran inngangen (husk vannsekker på føttene), 1 stk beachflagg i kioskområdet og det siste i 2. etg.

Isprepp: De som kjører ismaskinen bruker omtrent 15 min på å klargjøre isen. Hvis lagene ønsker, og det er muligheter for oppvarming, så anbefales det å varme opp når det er 30 min til kampstart. Oppvarmingen bør maks vare i 10 minutter, slik at det er nok tid til å kjøre isen og kjøre intro (hvis ønskelig). Har du mulighet så anbefales det å borre hull til mål-pegs (Dette er gummi-pinner som holder målet i posisjon på isen) før ismaskinen drar igang. Er det allerede eksisterende hull, så tett forsiktig toppen med løssnø. Dette gjør det mye enklere å borre opp etter isen er ferdig preppet. Vi har egne kampmål for 5v5 som står låst i hjørnet.

Under kampen

Kampene avholdes forskjellig avhenging av årsklasse:

U12 - (2x18/21 min) - Her trengs det kun is før kampen
U13 - (2x20min) - Her anbefaler vi is i pausen
U14 - (2x20min) - Her anbefaler vi is i pausen
U15 - (3x15min) - 5 min etter første periode, 15 min og is etter andre periode.
U16 - (3x20min) - 5 min etter første periode, 15 min og is etter andre periode.

Avtal på forhånd med 1 eller 2 stk som kan hjelpe til med mål. Målene må settes inntil vantet når isen kjøres, og hull til pegger må tettes og borres opp på nytt etter isen er kjørt. Ofte har man maks 15 min pause, så her er det viktig med god kommunikasjon.

 

 


Publisert

Kampforberedelser